Vrijspraak voor handel in hennepstekken.

Maandag 17 januari 2011. De Rechtbank te Utrecht heeft een cliënt van mr. Jan Zevenboom volledig vrijgesproken van het tenlastegelegde.

Het Openbaar Ministerie verweet cliënt gedurende een langere periode, meerdere malen hennepstekken afgeleverd te hebben bij een growshop in Houten. Na grootschalig onderzoek zou dit blijken uit tapgesprekken en observaties, aldus het Openbaar Ministerie. Uit de afgeluisterde tapgesprekken zou blijken dat er afspraken werden gemaakt en uit de camerabeelden van de observaties zou blijken dat cliënt met zijn auto via een roldeur de growshop inreed. Eenmalig was tijdens een observatie vastgesteld dat er dozen overhandigd werden.

Door de verdediging is bepleit dat er onvoldoende bewijs was om cliënt te kunnen veroordelen. De verdediging heeft aangegeven dat niet is vastgesteld dat er verdovende middelen in de dozen zaten, laat staan dat er vastgesteld is dat er hennepstekken geleverd werden. Bovendien heeft de verdediging bepleit dat het door het Openbaar Ministerie opgevoerde scenario dat er na telefonische bestelling door cliënt geleverd werd, onvoldoende steun vond in de bewijsmiddelen.

In het uitgewerkte vonnis heeft de rechtbank te kennen gegeven met de verdediging van oordeel te zijn dat onvoldoende is komen vast te staan dat de contacten zagen op levering van hennepstekken.

Het Openbaar Ministerie heeft 14 dagen de tijd om van deze uitspraak in hoger beroep te komen. Voor cliënt is het dus nog even afwachten.

Vrijspraak definitief!

Dinsdag 1 februari 2011. Vandaag is bekend geworden dat het Openbaar Ministerie niet in hoger beroep is gegaan tegen de uitspraak van de Rechtbank te Utrecht, waarin cliënt volledig werd vrijgesproken van het tenlastegelegde.

Voor cliënt is hiermee een onzekere periode ten einde gekomen.

Klik hier om terug te keren naar de nieuwsberichten.