Vrijspraak in overval zaak

Woensdag 27 juni 2012.

ZUTPHEN/APELDOORN - Hij werd verdacht van het plegen van vier overvallen en hoorde twee weken terug zes jaar cel tegen zich eisen. De 41-jarige M. van K. is vandaag echter door de rechtbank Zutphen vrijgesproken.nieuwsberichten

In Apeldoorn werden eind 2010 en begin vorig jaar veel overvallen gepleegd. Telkens ging het om een overvaller die er te fiets vandoor ging en in de meeste gevallen werden de slachtoffers bedreigd met een zilverkleurig pistool. Dankzij tips uit het criminele circuit kwam de politie de verdachte op het spoor.

In de berging van zijn huis werden een zilverkleurige revolver, een blauwe stoffen tas en een donkerkleurige jas gevonden. Een jas en tas van dat type en kleur waren ook te zien op beelden van beveiligingscamera's die gericht waren op de overvaller.

Ter ondersteuning liet de officier van justitie de beide bewijsstukken zien tijdens haar requisitoir. Ze kwam toen tot een eis van zes jaar voor vier gewapende overvallen. De rechtbank zag ook overeenkomsten in postuur, de jas en de tas op de camerabeelden. Maar overtuigd dat Van K. de dader was, waren de rechters niet.

De raadsman van Van K. wees er al op dat de jas van een wel erg veel voorkomende kleur en stijl is. Van K. heeft alles ontkend. De verdachte van de vier overvallen is inmiddels weer op vrije voeten gesteld.

Bron: de Stentor

Klik hier om terug te keren naar de nieuwsberichten.