In hoger beroep alsnog vrijspraak na vechtpartij in Zeewolde

Dinsdag 22 maart 2011. Een cliënt van mr. Jan Zevenboom is in hoger beroep door het Gerechtshof Leeuwarden alsnog vrijgesproken van mishandeling na een vechtpartij in een kroeg in Zeewolde op 29 november 2008.

Cliënt was door de Rechtbank in Lelystad in eerste instantie veroordeeld tot het verrichten van een taakstraf. Nadat door mr. Jan Zevenboom namens cliënt hoger beroep in is gesteld tegen dit vonnis zijn er, op verzoek van de verdediging, 5 getuigen gehoord waaronder de aangever en andere belastende getuigen. Op dinsdag 8 maart jongsleden is de zaak door het Gerechtshof helemaal opnieuw behandeld. mr. Jan Zevenboom heeft in zijn pleidooi gevraagd cliënt vrij te spreken wegens onvoldoende overtuigend bewijs. Het Gerechtshof heeft cliënt uiteindelijk alsnog vrijgesproken.

"Eindelijk, na 2 en een half jaar, is er dan toch nog gerechtigheid gekomen.", aldus cliënt.

Door de verdediging wordt overwogen om een schadevergoedingsverzoek in te dienen. Op grond van het Wetboek van Strafvordering is het mogelijk een schadevergoedingsverzoek in te dienen voor schade die geleden is ten gevolge van ten onrechte ondergane detentie. Daarvan is in principe sprake indien iemand achteraf vrijgesproken wordt, zoals in dit geval.

klik hier om terug te keren naar de nieuwsberichten