Politie vindt 2 vuurwapens en cliënt heeft een bekennende verklaring afgelegd….Rechter spreekt vrij!!

Na pleidooi van mr. J. Zevenboom sprak de Politierechter in Utrecht op 10 mei 2012 een cliënt vrij van het voorhanden hebben van 2 vuurwapens. De officier van justitie had nog 6 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist.

Hoewel cliënt het voorhanden hebben van de vuurwapens na het aantreffen van de vuurwapens door de politie in zijn woning bekend had, heeft de rechter de cliënt toch vrijgesproken. De rechter volgde daarmee het pleidooi van mr. J. Zevenboom strekkende tot bewijsuitsluiting van de vondst van de 2 vuurwapens en alle daaruit voortgekomen bewijsmiddelen (dus ook de verklaring van cliënt die volgde op de vondst van de 2 vuurwapens), omdat de doorzoeking van de woning onrechtmatig is geweest. De politieagenten waren naar aanleiding van een anonieme tip tot doorzoeking overgegaan. Echter, de politierechter achtte deze informatie ontoereikend om tot de doorzoeking over te gaan.

Anders dan in de meeste politierechter-zaken, nam de politierechter in deze zaak 2 weken de tijd voor het nemen van de beslissing, alsmede het motiveren en uitwerken van deze beslissing.

Klik hier om terug te keren naar de nieuwsberichten