Vrijspraak van witwassen en het aanwezig hebben van cocaïne.

Donderdag 7 juni 2012. In deze zaak was een Franse cliënt van mr. J. Zevenboom naar Nederland gekomen om van een bekende een auto te kopen. Op het moment dat zij een testrit maakten, werden zij door de politie aan de kant gezet en aangehouden. De politie dacht dat er een overdracht zou plaatsvinden van verdovende middelen.

Bij cliënt werd een fors geldbedrag aangetroffen. Tevens werd in een sporttas van een van de medeverdachten, na doorzoeking van de hotelkamer, cocaïne aangetroffen. Het geldbedrag was juist bestemd voor de aankoop van de auto, aldus cliënt. Van de cocaïne had cliënt geen enkele wetenschap. De medeverdachte gaf hieromtrent ter terechtzitting duidelijkheid: de cocaïne was door de medeverdachte van cliënt aangekocht op een moment dat cliënt niet aanwezig was. De cocaïne was vervolgens door de medeverdachte in zijn sporttas gedaan, zonder dat cliënt hiervan op de hoogte was.

Al met al kon niet worden vastgesteld dat cliënt op de hoogte was van de aanwezigheid van cocaïne in de tas van de medeverdachte. Ook is in het geheel niet gebleken dat het bij cliënt aangetroffen geldbedrag uit enig misdrijf afkomstig was. De meervoudige kamer deed daarom, anders dan gebruikelijk, direct uitspraak in deze zaak en sprake cliënt volledig vrij!

Klik hier om terug te keren naar de nieuwsberichten